MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po...
fot. Tatiana Volgutova/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Grzyby

Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po obróbce termicznej i nie poddawać ich ponownemu podgrzewaniu. Te produkty z natury należą do ciężkostrawnych, a ich ponowne ogrzewanie może nasilać dolegliwości trawienne.

Dodatkowo po kolejnej obróbce termicznej grzyby wydzielają toksyczne związki, które wywołują niestrawność, ból brzucha oraz biegunki z domieszką krwi.

W niektórych badaniach zaobserwowano również, że jedzenie grzybów po ponownym podgrzewaniu może zaburzać rytm pracy serca.

Zobacz również

W weekend w Brzesku Piotr Cugowski, Janusz Radek, Grzegorz „Ornette” Stępień, Tribbs

W weekend w Brzesku Piotr Cugowski, Janusz Radek, Grzegorz „Ornette” Stępień, Tribbs

Mistrzostwa świata w Katowicach i Sosnowcu! Marcin Lijewski widzi szansę dobry wynik

Mistrzostwa świata w Katowicach i Sosnowcu! Marcin Lijewski widzi szansę dobry wynik

Polecamy

Jutro do pracy ubiorę się jak pierwsza dama – wygodnie i z klasą

Jutro do pracy ubiorę się jak pierwsza dama – wygodnie i z klasą

Zajadaliśmy się tym daniem w dzieciństwie. To prawdziwy smak wakacji

HIT DNIA
Zajadaliśmy się tym daniem w dzieciństwie. To prawdziwy smak wakacji

Zobacz, co spędza sen z powiek mieszkańcom polskich miast i wsi

Zobacz, co spędza sen z powiek mieszkańcom polskich miast i wsi