MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Usunięcie części składników odżywczych, np. tłuszczu, często...
fot. Siergiejryżow/Getty Images

Czy produkty light są zdrowe? Czym tak naprawdę są i czy rzeczywiście wspomagają odchudzanie? Zobacz zalety i wady „lekkiej” żywności

MIT: Żywność light jest zdrowsza od tradycyjnej

Usunięcie części składników odżywczych, np. tłuszczu, często powoduje pogorszenie smaku danego produktu. Dlatego producenci często rekompensują to dodatkiem słodzików lub sacharozy, która ma pomóc uzyskać lepszy smak produktu. Często również można w takiej żywności znaleźć różnego rodzaju konserwanty oraz ulepszacze smaku. Dlatego należy dokładnie czytać etykiety!

Zobacz również

Podlascy terytorialsi podejmują kolejne wyzwania na poligonach

Podlascy terytorialsi podejmują kolejne wyzwania na poligonach

„Lepiej okażcie szacunek Usykowi, pokonał człoweka z wyższej dywizji”

„Lepiej okażcie szacunek Usykowi, pokonał człoweka z wyższej dywizji”

Polecamy

Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę

HIT DNIA
Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę

GIS ostrzega: ta mąka może być niebezpieczna dla alergików

GORĄCY TEMAT
GIS ostrzega: ta mąka może być niebezpieczna dla alergików

Nie jedz ryb z Bałtyku! W naszym morzu wykryto najbardziej toksyczny metal

Nie jedz ryb z Bałtyku! W naszym morzu wykryto najbardziej toksyczny metal