Festiwal smaków we Wrocławiu przyciąga mieszkańców i turystów
Odwiedzający halę IASE mieli okazję dzisiaj spróbować pierogów z różnych stron świata, począwszy od dań koreańskich poprzez gruzińskie chinkali, aż po tradycyjne, nam dobrze znane pierogi. Wśród odwiedzających dużym zainteresowaniem cieszyły się stoiska prezentujące rodzime palarnie kawy, oferujące nie tylko wyjątkowy bukiet smakowy, ale również świeżo paloną kawę.
Dodatkowo, goście mieli okazję spróbować fantastycznych owoców w czekoladzie oraz różnorodnych miodów o wyjątkowych aromatach. Bardzo ciekawym i zaskakującym połączeniem okazał się miód z dodatkiem papryczki chili. Na festiwalu nie zabrakło również stoisk z rzemieślniczymi piwami, które zdobywają coraz większe uznanie wśród miłośników piwnego rękodzieła.
Festiwal Smaków trwa dwa dni, pozostaje jeszcze szansa dla wszystkich chętnych, aby zaopatrzyć się w przysmaki lub spróbować na miejscu nietuzinkowych smaków.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?